Publicerad 2024-04-03

Robin Olsen släppte in fyra mål mot Manchester City.

Phil Foden gjorde hattrick för andra gången den här säsongen.

– Han kan göra mål hur han vill, säger lagkamraten Rodri.

Vid ställningen 1–1 mellan Manchester City och Aston Villa inleddes Phil Fodens show i slutet av första halvlek.

Den svenske målvakten Robin Olsen fick inte särskilt bra hjälp från sitt försvar när Foden satte 2–1 på en frispark.

Muren hoppade och lämnade en stor lucka, som bollen gick rakt igenom innan den gick i mål.

Phil Foden bjöd på show.

Hattrick av Foden

Olsen startade sin andra match i Premier League den här säsongen, eftersom förstemålvakten Emiliano Martínez blev sjuk strax innan avspark.

I andra halvlek fick svensken släppa ytterligare två bollar förbi sig. Först placerade Phil Foden in 3–1 via stolpen innan han dunkade in 4–1 med ett skott utanför straffområdet.

Foden gjorde sitt tredje hattrick i Premier League – det andra i år. Extra passande när skyttekungen Erling Braut Haaland satt på bänken hela matchen.

Foden hyllas av lagkamraten Rodri.

– Den här spelaren växer varje år. Han kan göra mål hur han vill. Han har speciella kvaliteter när han kommer in i straffområdet och han gör tre mål i dag. Jag är så glad för hans skull, säger Rodri till TNT Sports.

”Haft problem”

Manchester Citys seger var den första (!) mot något av topp fem-lagen den här säsongen.

– Det är något vi har haft problem med den här säsongen. Att slå Aston Villa med 4–1 är inte lätt, men vi gjorde det, säger Rodri.

Resultatet innebär också att Aston Villa, som stått för en succéartad säsong hittills, halkar ifrån de tre topplagen som slåss om guldet (se tabellen nedan).