Visade ut fel spelare i Olssons comeback

Publicerad 2015-03-21

Varken domaren Neil Swarbrick eller svensken Jonas Olsson hade någon lyckad match i Manchester.

Swartbrick visade ut fel spelare och Olsson misslyckades med en rensning som ledde till Citys 2-0-mål.

För första gången sedan hemmaförlusten mot Everton i september startade Jonas Olsson för "The Baggies" i Premier League. Mot Manchester City på Etihad Stadium blev det en jobbig dag på jobbet för Olsson.

Redan efter drygt en minut bröt Wilfried Bony sig loss och kom fri med målvakten. Strax utanför straffområdet revs han ner av  Craig Dawson men istället fick Gareth McAuley oförklarligt syna det röda kortet.

– Det ska inte behöva ske i den moderna fotbollen, sa Viasats expert Bo Petersson.

Därefter startade en enorm dominans från det ljusblå hemmalaget. West Bromwich fick knappt bort bollen från straffområdet och tillslut kunde också City sätta dit 1-0 genom Wilfried Bony. Ivorianen plockade ner en boll i luften och satte den distinkt med bredsidan efter ett fint kombinationsspel.

Olssons jättemiss

West Bromwich höll emot Citys tryck fram till den 41:a minuten, då laget fick problem efter en hörna.

Bollen damp ner framför Jonas Olsson som skulle rensa. Men istället halkade han, sparkade ett hål i luften och Fernando kunde sätta dit 2-0 från nära håll.

I andra halvlek fortsatte hemmalaget att kontrollera matchen med ett bollinnehav närmare 80 procent. Aguero och Bony träffade ramen varsin gång innan David Silva kunde styra in slutresultatet 3-0 i minut 77.

Segern innebär att City befäster sin andraplats i tabellen.