Arsenal tog årets första seger

TT-Reuters

Publicerad 2021-09-11

Arsenal lämnar jumboplatsen i Premier League efter seger i bottenmötet mot Norwich med 1–0.

Pressen på tränaren Mikel Arteta är stor efter storklubbens dåliga inledning av Premier League, tre raka förluster och 0–9 i målskillnad.

Nu är i alla fall nollan i segerkolumnen raderad.

Pierre-Emerick Aubameyang blev hjälte med matchens enda mål i den 66:e minuten hemma mot Norwich, laget som dittills låg precis före Arsenal i tabellen. Men det krävdes en VAR-koll som undanröjde protesterna för offside innan domaren blåste för målet.

Arsenal hade flera ytterligare fina chanser mot Norwich utan att lyckas få in bollen och är nu på 16:e plats i tabellen.

Även Manchester City fick nöja sig med en 1–0-seger, över Leicester på bortaplan – tack vare ett mål av Bernardo Silva.

Leicesters Jamie Vardy fick ett mål bortdömt för offside i början av andra halvleken och en kvart senare fick Silva fatt på en lös boll i straffområde och sköt den i mål bakom målvakten Kasper Schmeichel.

Manchester City är nu tvåa i tabellen bakom Manchester United.

Senare i kväll möter Aston Villa Chelsea.