Ferguson rasar mot domaren

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-12-28

”Var både ruff och handboll”

Seger och United hade befäst ledningen i ligan.

Men Man U tappade återigen poäng i slutminut när Birminghams tveksamma kvittering, som föregicks av en hands, godkändes.

Toppkonkurrenterna Arsenal och Manchester City får tacka domaren.

Det gör inte en rasande Ferguson.

– Om domaren inte ser det där, vad har vi då för chans?

United såg ut att gå mot seger mot Sebastian Larssons Birmingham. Målkungen Dimitar Berbatov hade gett bortalaget ledningen tio minuter in på andra halvlek.

Men bottenlaget Birmingham tryckte på och kvitterade i 90:e minuten efter att Lee Bowyer slagit in bollen bakom Edwin van der Sar.

United-spelarna ville dock ha frispark för hands efter att Nikola Zigic passat fram bollen med armen.

”Det var handboll och ruff”

Det var fjärde matchen i ligan som United tappat poäng i på tilläggstid. Efter matchen rasade Sir Alex Ferguson mot domaren.

– Det var handboll och ruff före målet. Om domaren inte kan se det, vad har vi då för chanser?

Det snöpliga poängtappet lär bli ännu svårare att smälta då lokalrivalen och toppkonkurrenten Manchester City tidigare körde över Villa med 4-0.

United leder, trots den tveksamma kvitteringen, Premier League på samma poäng som City men med två matcher mindre spelade.

Arsenal, med lika många matcher spelade som United, ligger tre poäng efter.