”De Jong borde inte få spela fotboll”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-10-05

Newcastles Jose Enrique tycker att FA måste göra något åt holländaren

Engelska fotbollsförbundet har redan beslutat att Manchester Citys Nigel de Jong inte kommer att få någon vidare avstängning för den brutala tacklingen mot Newcastles Hatem Ben Arfa.

Ben Arfas lagkamrat Jose Enrique tycker det är skandal.

– Han borde stängas av tills Ben Arfa kan spela igen, säger Enrique.

Följ ämnen

Holländska förbundskaptenen Bert van Marwijk sparkade ut Nigel de Jong från den holländska EM-kvaltruppen efter tacklingen som resulterade i ett brutet ben för Ben Arfa.

De Jong har en gång tidigare i år brutit benet på en motståndare i träningslandskamp mot USA och nu fick det vara nog.

Van Marwijks beslut har fått blandade reaktioner där bland andra landslagsspelaren Mark van Bommel tyckte att det var fel.

”Tacklingen var kriminell”

Newcastles och Ben Arfas lagkamrat Jose Enrique tyckte det var ett väldigt bra beslut och är otroligt besviken på FA, engelska fotbollsförbundet, som valt att inte granska tacklingen ytterligare.

– De borde stänga av de Jong tills Ben Arfa kan spela igen. De Jong borde inte vara tillåten att spela fotboll. Hans tackling var kriminell, han har ju redan skadat en annan spelare förra säsongen, säger Enrique till brittiska Daily Mail och menar att det är Ben Arfas status som gör att FA inte väljer att stänga av de Jong ytterligare.

– Om det var Rooney som skulle ha skadats istället för Ben Arfa så hade de (FA) gjort en större sak av det, säger han.

”Bad inte ens om ursäkt”

FA kan inte ta ärendet vidare eftersom domaren Martin Atkinson erkänt att han sett incidenten.

– Domaren var skrattretande, det värsta jag har sett. Han delade ju inte ens ut ett gult kort för tacklingen. De Jong är en sån spelare som alltid spelar på gränsen. Så vitt jag vet kom han inte ens och bad om ursäkt efter matchen, kritiserar Enrique.

Samtidigt har de Jong fått stöd från sitt Manchester City och enligt The Sun förhandlar parterna nu om ett förlängt kontrakt med en högre lön.

De 3 senaste Manchester City–klippen

Följ ämnen i artikeln