Straffmål räddade ineffektivt Liverpool

Publicerad 2015-11-29

Bara sex poäng från serieledning

Swanseabacken Neil Taylors hand räddade Liverpool.

James Milners straffmål blev matchens enda när Jürgen Klopps mannar tog steget upp som tabellsexa.

Liverpool FC

Efter seger med 4-1 mot Manchester City och en veckovinst mot Bordeaux var det höga förväntningar på Jürgen Klopps mannar mot Swansea.

Man tog också kommandot men trots intensiv press i första halvlek så uteblev målen.

Den sjätte segern på sju matcher skulle dock komma. Efter timmen spelad slog Jordan Ibe ett inlägg som Neil Taylor styrde undan med utsträckt hand. Assisterande domaren såg förseelsen och uppmärksammade huvuddomaren Anthony Taylor som pekade på straffpunkten. James Milner förvaltade straffen säkert och det målet räckte till tre poäng.

Swansea usel form

I andra halvlek var annars det mest positiva ur hemmasynpunkt att både Jordan Henderson och Daniel Sturridge fick speltid efter skadefrånvaro.

Liverpool klättrar upp till sjätteplats med sina 23 poäng, sex poäng från ledande Manchester City.

Swansea å sin sida har det blytungt i ligan. Dagens förlust innebär att man bara har tagit 6 av de 30 senaste möjliga poängen.