Skadeskjutet Liverpool vände och vann mot Luton

Liverpool löste likväl en storseger och befäste sin serieledning i Premier League.

Alisson, Trent Alexander-Arnold, Joel Matip, Ibrahima Konaté, Andy Robertson, Dominik Szoboszlai, Curtis Jones, Thiago, Mohamed Salah, Diogo Jota och Darwin Nuñez.

Liverpools startelva?

Nej, däremot en lista på elva tongivande spelare som saknades från start (Konaté och Robertson fanns åtminstone på bänken till skillnad från de övriga skadade lagkamraterna) för ”The Reds” i hemmamötet mot Luton på Anfield under onsdagen.

Det gick vägen ändå – även om det satt långt inne.

Nickade sig tillbaka

Chiedozie Ogbene gav Luton ledningen efter 13 minuters spel, när han nickade in bollen efter ett mindre övertygande ingripande av Caoimhin Kelleher i Liverpool-målet. Ett bortamål som Liverpool inte förmådde svara på under den första halvleken.

Det dröjde dock inte långt in på den andra innan de både kvitterade och vände – via Alexis Mac Allisters inläggsfot.

Först hittade han lagkapten Virgil van Dijk som nickade in 1–1 i 56:e minuten. Två minuter senare var det Cody Gakpos tur att nicka dit ett Mac Allister-inspel.

Ligacupfinal på söndag

Det skulle också bli ytterligare ett par Liverpool-mål. Först när en inbytt Andy Robertson forcerade fram bollen till Luis Diaz, som distinkt dundrade in 3–1. Harvey Elliott? Han fastställde slutresultatet, 4–1, i minut 90.

Segern innebär att Liverpool befäster sin serieledning, med fyra poängs försprång till Manchester City. Dock med en match mer spelad än övriga toppkonkurrenter.

På söndag lär Liverpool hoppas ha några av deras saknade nyckelspelare tillbaka i alla fall. Då väntar Chelsea i ligacupfinal.