Arsenal körde över Lens – fyra mål på 14 minuter

Uppdaterad 2023-11-30 | Publicerad 2023-11-29

Arsenal kunde säkra förstaplatsen i grupp B.

Då visade man ingen nåd mot Lens – och slog till med fyra mål inom loppet av 14 minuter.

– Det är inte normalt, säger Arsenals Gabriel Jesus.

Efter 13 minuter spräckte Kai Havertz nollan.

I tur och ordning fyllde sedan Gabriel Jesus, Bukayo Saka och Gabriel Martinelli på för hemmalaget.

Då stod matchklockan på 27 minuter – och resultattavlan på 4–0.

Innan halvleken var över hann även Martin Ödegaard skriva in sig i målprotokollet.

Tennissiffror

”Gunners” nätade inte i samma hysteriska tempo efter paus, men det blev ett sjätte mål av en sjätte målskytt.

Jorginho rullade in en straff och fastställde slutresultatet till 6–0.

Krossen innebär alltså att Arsenal säkrar gruppsegern.

”Vill vinna CL”

Säsongens Champions League är klubbens första på fem år, och detsamma gäller avancemanget till åttondelsfinal.

Det stadiet har man däremot inte tagit sig förbi på de sju senaste försöken.

Något Gabriel Jesus vill ändra på.

– Jag vill vinna Champions League, säger han till TNT.

För gästernas del dog hoppet om gå vidare i CL.

Tidigare under kvällen tog Sevilla emot PSV Eindhoven i den här gruppen. Då mönstrade hemmalaget den äldsta startelvan någonsin i CL-sammanhang, med en snittålder på 32 år och 19 dagar.

Men gammal var inte äldst på Ramón Sánchez Pizjuán.

Efter utvisning tappade Sevilla 2–0 till 2–3 och är därmed utslaget. Däremot lever fortfarande hoppet om Europa League – där man brukar trivas som bäst. Men då krävs seger borta mot Lens i sista omgången.

PSV gick upp till andraplatsen, och efter Lens förlust är nederländarna också klart för åttondelsfinal.