Manchester Uniteds nya missräkning – kryss mot Everton

Publicerad 2021-10-02

I ledning med 1–0 bytte Ole-Gunnar Solskjaer in Jadon Sancho och Cristiano Ronaldo.

Då tappade Manchester United än en gång poäng i ligaspelet.

Everton kvitterade – och var dessutom nära att avgöra på slutet – i matchen som slutade 1–1.

Förlust mot Aston Villa förra helgen, svag insats mot Villareal i Champions League tidigare i veckan och nu ännu ett poängtapp i Premier League.

Manchester Uniteds senaste vecka har varit allt annat än bra.

På Old Trafford blev det bara 1–1 hemma mot Everton i en match där gästerna var närmast segern.

Anthony Martial gav annars United ledningen i slutet av den första halvleken när han överlistade Jordan Pickford i bortamålet med ett skott som tog på en försvarare.

Ronaldos målgest

När klockan tickade in på timmen spelad bytte dessutom Ole-Gunnar Solskjaer in Cristiano Ronaldo och Jadon Sancho för att rida hem segern. Några minuter senare kvitterade Andros Townsend på en kontring. Hur han firade? Med Ronaldos patenterade målgest där han piruett-snurrade i luften.

– Han är min idol. Jag växte upp med att kolla på Ronaldo. Jag har spenderat timmar på träningsplanen med att försöka lära mig hans teknik. Kanske skulle jag ha spenderat mer tid på målgesten också, för den var inte väl genomförd, säger Townsend med ett skratt.

– Det var en ära att dela plan med honom.

Fem minuter från slutet hade sedan Yerry Mina in ledningsmålet för Everton, men försvararen var efter VAR-granskning några centimeter offside och fullträffen dömdes bort.

United är alltjämt med i toppen och ligger på samma poäng som serieledande Liverpool, som dock har en match i handen.