”Fick på en snabb Lidas-handledare”

Karlsson ”snuvad” på tredje målet på två senaste matcherna

Publicerad 2017-12-22

TAMPA. Det som såg ut som tredje målet på de senaste två matcherna tillskrevs till slut Derrick Brassard.

Men ändå.

Erik Karlsson hade ännu en lyckad kväll när Ottawa under natten krigade sig till en poäng mot tabellettan Tampa och ser verkligen ut att vara på väg att varva upp igen.

– Jodå, det känns bättre och bättre, jag tyckte det gick helt okej ikväll, säger den svenske stjärnbacken efter 4-3-förlusten i Amalie Arena.

Han bröt en lång måltorka med två fullträffar mot Minnesota häromdagen – och det såg ut som att ”EK65” följde upp med ytterligare en när han svepte iväg ett handledsskott från blålinjen sex minuter in i tredje perioden mot Tampa i natt.

– Ja, jag fick på en snabb Lidas-handledare där, men det visade sig att Derrick Brassard var på den, säger han när vi träffar honom efteråt.

– Men det spelar såklart ingen roll, den gick in och det var det viktiga.

Förlorade på straffar

Ja, för med det målet säkrade Ottawa, som ju haft det påfallande tungt under november och december, i alla fall en poäng mot serieledarna från västra Florida. Sedan blev det förlust på straffar, men ändå. Det får ses som godkänt.

– Vi var inte jättebra men inte heller dåliga. Okej, får man säga. Vi blev tyvärr lite passiva när vi hade ledningen och blir man det mot Tampa får man problem, fortsätter Senators-kaptenen.

– Det är bara att fortsätta tugga på. Vi har grävt oss själva ett ganska stort hål och vet att vi måste ta oss upp ur det för egen maskin. Vi har en bra grupp här så det kan vi absolut klara.

Hoppet står till att Erik själv ser ut att vara på väg att brisera igen. Han var överhuvudtaget på spelhumör i natt, särskilt under en förstaperiod när han bredde ett koppel läckra mackor åt lagkamraterna.

–  Jodå, det känns bättre och bättre, jag tyckte det gick helt okej, säger han.

Även Fredrik Claesson stod för en assist – precis som Victor Hedman, för övrigt extremt aktiv med åtta skott på mål.

New York Rangers var tämligen utspelade i bortaderbyt mot New Jersey Devils, men fick ändå med sig en poäng hem till Manhattan – och det kan de tacka Henrik Lundqvist för.

Han gjorde en stormatch och stoppade 45 skott, men fick till sist ge sig efter straffavgörande (4-3).

– Vi vet att vi måste spela bättre än så här, men vi tog som sagt en poäng och får vara glada för det, säger den svenske keepern till lokal media.

I Nashville var det tänkt att Filip Forsberg skulle tangera Mats Sundins svenska rekord genom att göra poäng för artonde hemmamatchen i rad, men det blev det inget med.

Carolina gick under de inledande sex minuterna upp i en smått chockerande 4-0-ledning – efter mål av både Elias Lindholm och Victor Rask – och redan då var matchen avgjord.

Kevin Fiala lyckades visserligen få in ett tröstmål, men ”Flipper” hölls utanför protokollet.

Patric Hörnqvist gjorde som han brukar göra när Pittsburgh tog emot Columbus hemma i PPG Paints Arena; ställde sig framför kassen i ett powerplay och styrde in ett skott.

Därmed är han nu uppe i tolv mål den här säsongen.

Matchen slutade 2-2 och sedan avgjorde regerande mästarna på straffar.

Dallas Stars svarade för säsongens kanske bästa match hemma i American Airlines Center och klappade till Chicago med 4-0.

Tyler Seguin gjorde två mål och John Klingberg assisterade till ett av dem. Det var 25:e framspelningen för säsongen och med den utökade han ledningen i backarnas poängliga.

St. Louis trodde att de hade Edmonton på gaffeln när Patrik Berglund 13.22 in i tredje perioden i Rogers Place klappade in 2-1 på ett direktskott mitt i slottet.

Men det blev inte ens poäng för bluesmännen. Connor McDavid kvitterade tre minuter senare och när bara 50 sekunder återstod smällde Drake Caggiula in 3-2 från nära håll.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se