Publicerad 2017-12-12

22 matchers måltorka.

Då bjöd Henrik Zetterberg på en soloräd och öppnade målskyttet för Detroit mot Florida.

– Det var härligt att se pucken gå in, säger svensken till Fox Sports.

Det var i slutet av den första perioden som ”Zäta” fick tag i pucken vid egen blå linje, drev den mot mål och satte den bakom Floridas målvakt James Reimer. Målet innebar 1–0 och var svenskens femte den här säsongen samtidigt som han bröt en 22 (!) matcher lång måltorka.

Det har varit en tung säsong för Detroit-kaptenen med endast fem mål på 68 skott och totalt tolv assist.

Matchen då? det blev inte mycket muntrare för Red Wings.

Floridas Vincent Trocheck kvitterade till 1–1 i numerärt överläge i mitten av den tredje perioden och tog matchen till förlängning. Där avgjorde sedan Floridas Mike Matheson med sitt första mål för säsongen drygt två minuter in i förlängningen.

Många förluster för Detroit

– Jag kan inte förstå hur vi förlorade matchen. Jag vet inte hur många toppchanser vi hade att göra mål, sa en besviken Luke Witkowski i Detroit till Fox Sports efter matchen.

Förlusten är Detroits nionde på de tio senaste matcherna. Samtidigt tog Florida säsongens första skalp efter förlängning.

– Det var en gigantisk vinst för oss, vi behövde den verkligen. Särskilt i den här divisionen, sa Floridas Jonathan Huberdeau.

Anaheim tog emot Carolina i en stentuff kamp. Inte minst mellan svenskarna. Både Jacob Silfverberg och Victor Rask gjorde mål. Men det var Anaheim som drog det längsta strået och vann med 3–2.

I Winnipeg hade Vancouver och i synnerhet Jacob Markström en riktigt tung kväll. Svensken släppte in fem mål i 5–1 förlusten. Daniel och Henrik Sedin hade assist på Brock Boesers 1–1 mål i slutet av den första perioden.