Läckra julköttbullar på 30 minuter
Uppdaterad 2018-12-18 | Publicerad 2008-12-01
Här är julmaten du kan fixa redan nu
Det är mycket som ska hinnas med innan jul. Pyntet ska fram, julklappar och mat ska inhandlas. Många känner sig stressade inför den högtid som ska vara mysig och fylld av gemenskap.
För att undvika stressen runt jul får du enkla recept som du kan göra redan nu, frysa in och plocka fram lagom till jul.
Julköttbullar med rosmarin och svamp
Ca 20 st
Tid ca 30 minuter
Ingredienser
1 liten gul lök, finhackad
100 g kantareller, finhackade
2 msk smör
1 ägg
2 msk ströbröd
200 g lammfärs, eller nötfärs
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta, pressad
1 krm rosmarin, torkad
80 g parmaskinka
persilja, några kvistar
tandpetare
Tillagning
Stek lök och kantareller i 1 matsked smör, tills all vätska kokat bort ur svampen. Blanda lök och svamp med ägg och ströbröd. Blanda i färs, salt, peppar, vitlök och rosmarin. Forma till små köttbullar.
Stek köttbullarna i smör tills de fått fin färg runt om och är genomstekta, 3–5 minuter. Stek skivor av parmaskinka i en torr panna tills de är krispiga och skär dem i små munsbitar. Stick en tandpetare i varje bit parmaskin, trä på en köttbulle och ett persiljeblad.
Coop