Vegetarisk Ratatouille
Uppdaterad 2016-02-01 | Publicerad 2016-01-15
Nu har vi publicerat sex nya recept av Viktklubbs matinspiratör, Markiz Talhaoui. Denna gång är temat – grytor! Här bjuder vi på ett av de nya recepten:
Vegetarisk Ratatouille
Ingredienser för 4 portioner (241 kcal per portion)
100 g zucchini
1 st röd paprika
1 st grön paprika
100 g aubergine
1 st gul lök
0,5 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 msk malen koriander
2 msk färsk koriander
300 g krossade tomater
300 g röda bönor
5 st ägg
2 msk bladpersilja
Gör så här
1. Använd en vid kastrull eller djup stekpanna. Skär zucchini, paprikor och aubergine i bitar. Hacka löken. Lägg aubergine och lök i pannan och salta lätt. Stek sedan ca 5 minuter i oljan. Efter 3 minuter lägg även zucchini och paprika och låt dem steka med de sista minuterna.
2. Pressa i vitlök, tillsätt de torkade kryddorna och färsk koriander. Stek någon minut till. Häll på krossade tomater. Låt sjuda på svag värme 20 minuter.
3. Skölj de färdigkokta bönorna i ett durkslag. Tillsätt bönorna till grytan. Knäck i 5 ägg och låt småputtra tills äggvitorna är vita men gulan fortfarande är lite lös. Toppa med hackad persilja.
Kan serveras med knäckebröd eller grovt varmt bröd.