Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-03

Rögles Högardh gav LHC:s tuffing en ordentlig smäll

Crosscheckad i ansiktet, målskytt och i slagsmål.

Andreas Jämtin var inblandad i det mesta i Linköpings 4–2-seger mot Rögle.

Med en och en halv minut kvar av den första perioden var det tekning i Rögles zon.

Direkt efter tekningen var LHC:s Andreas Jämtin och Rögles Peter Högardh på väg att kollidera. Högardh körde då upp klubban rakt i ansiktet på Jämtin, som fick ett ordentligt jack under höger öga.

Högardh borde ha blivit utvisad för crosschecking, men av någon anledning valde domaren att döma ut Rögleforwarden för armbågstackling.

Jämtin målskytt

Skadan på Jämtin var dock inte allvarligare än att han kunde fortsätta spela.

I slutet av perioden var det just Jämtin som fick pucken längs vänstersidan, gjorde en snabb dragning och sköt 2–0 bakom Jürgen Penker i Röglekassen.

– Det var på tiden (att det blev mål). Det har gått lite grus i maskineriet tidigare, säger Jämtin till ppv.

Mikael Håkanson gjorde sedan 3–0 i början av tredje perioden, innan Andreas Jämtin hamnade i hetluften igen. Rögles Mikael Gath tacklade Erik Andersson i ryggen och smällen tog så illa att LHC-backen tvingades lämna matchen. Jämtin gav sig på Gath för att utkräva hämnd och de två tuffingarna hamnade i handgemäng.

Mikael Håkanson gjorde sitt tredje mål i matchen under det efterföljande powerplay-läget för Linköping, innan Jakob Johansson och Mathias Porseland snyggade till siffrorna till 2–4.