19-åringens succé – mål i tre raka matcher

Publicerad 2022-12-30

Lucas Forsell, 19, återvände till Färjestad efter en utlåning till hockeyallsvenskan.

I kväll gjorde talangen mål för tredje matchen i rad när Färjestad slog Oskarshamn med 6–3.

– Det är kul att det rullar på, säger Forsell till C More.

Färjestad BK

Trots flera underlägen lyckades Färjestad till sist besegra Oskarshamn på bortaplan med 6–3.

Men det var som sagt Oskarshamn som fick en fin start på matchen. Hemmalaget gick upp i en 2–0–ledning efter mål av Jiri Smejkal och Cameron Brace.

Färjestad lyckades dock få in en viktig reducering inför första periodpausen, och det var Lucas Forsell som gjorde det. Målet var 19-åringens tredje mål på lika många matcher.

– Det är kul att det rullar på med lite mål. Jag lägger inte så mycket fokus på att göra mål och poäng, det får komma senare i karriären. Det viktigaste är att bidra till att laget ska vinna hockeymatcher, säger Forsell till C More.

Utlånad till Karlskoga

Han har varit utlånad till Karlskoga i hockeyallsvenskan under hösten, men blev tidigare i december återkallad för att spela i SHL.

Färjestad kom också tillbaka till 2–2, genom Remi Elie, men Oskarshamn återtog ledningen igen genom Hynek Zohorna.

Lennström avgjorde

Joakim Nygård såg dock till så att ställningen var lika inför den tredje perioden, då han skickade in 3–3 i matchen.

I den tredje perioden kunde Färjestad ta ledningen för första gången under fredagskvällen, när Theodor Lennström styrde in 4–3 från nära håll.

Med mindre än två minuter kvar att spela gjorde sedan Victor Ejdsell 5–3 i öppen kasse och Michael Lindqvist fastställde sedan slutresultatet 6–3.