Rolf Lassgård på plats när Brynäs förlorade

Brynäs hämtade upp 0–3 till 3–3 för andra matchen i rad.

Ändå slutade det med förlust mot Rögle – framför ögonen på Rolf Lassgård.

– Det är surt såklart, säger Johan Larsson till C More.

Brynäs IF

I onsdags lyckades Brynäs vända ett 0–3-underläge mot Luleå till seger med 7–4. En blytung seger för Brynäs som blivit indraget i bottenstriden av SHL.

Och i kväll hamnade Gävlelaget i samma situation på nytt, i en match som man till slut förlorade med hela 8–5.

Rögle gick upp i en 3–0-ledning efter mål av Adam Tambellini, Daniel Zaar och Tony Sund. Brynäs tränare Mikko Manner valde att göra som i förra matchen, nämligen att byta målvakt.

Rolf Lassgård på läktaren

Den här gången ersattes Oliver Håkansson med Tomi Karhunen och det var därefter som upphämtningen började – inför ögonen på skådespelaren Rolf Lassgård.

67-åringen är en uttalad supporter, och i kväll var han på plats i Catena arena med en Brynäströja på sig.

Rolf Lassgård var på plats i Ängelholm för att spana in sitt favoritlag.

Simon Bertilsson fick in reduceringen inför den första periodpausen och i tv-sändningen zoomades en jublande Lassgård in.

I den andra perioden gjorde Brynäs både 3–2 och 3–3 efter mål av Kevin Roy och Oula Palve.

Efter vrålet – målet dömdes bort

Gävlelaget tryckte sedan på för ett ledningsmål, men två utvisningar på kort tid blev kostsamma. I spel fem mot tre gjorde Rögle 4–3 genom Adam Tambellini, och med mindre än en minut kvar av den andra perioden skickade Vojtech Mozik in 5–3.

Men matchen var inte avgjord. Brynäs reducerade i den tredje perioden genom Dmytro Timashov och därefter skickades även 5–5 in i mål, vilket fick Rolf Lassgård att vråla av jubel på läktaren.

Målet blev dock bortdömt, och Brynäs var fortsatt i underläge. Istället kunde Rögle utöka på nytt, och Oskar Stål-Lyrenäs satte dit 6–4 med mindre än fem minuter kvar att spela.

Kritiserar domarna

Som om det inte vore nog gjorde Daniel Zaar även 7–4, men matchen slutade till sist 8–5 efter två sena mål av Linus Ölund respektive Vojtech Mozik.

– Det är surt såklart. Vi jobbar oss tillbaka men allt går emot oss. Vi får massor av utvisningar och det är samma som i förra matchen, säger Johan Larsson till C More och tillägger:

– Man måste kunna få en förklaring. Det verkar som att det inte går att prata med dem. Bengtsson (Anton) har pratat med domarna i en hel match, men så fort jag åker fram får jag en utskällning.

Därmed fick Rolf Lassgård se sitt lag förlora, och Brynäs ligger nu på tolfte plats i tabellen. Samtidigt är Rögle sjua i SHL.