Stark vändning av Rögle mot Luleå

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-31

Mathias Månsson matchhjälte

Mathias Månsson blev matchhjälte för Rögle när laget besegrade Luleå med 4–3 på lördagseftermiddagen.

Segern var Skånelagets första sedan den 15 oktober.

Uppgörelsen i Coop Arena blev jämn trots att Luleås spel var en nivå bättre än Rögles under stora delar av matchen. Men Luleå slarvade emellanåt grovt, och tappade matchen mot slutet.

Hemmalaget inledde med tre minuters spel i Rögles zon och avslutade med mål av Cam Abbot efter 3.13.

En dryg minut senare bjöd Mats Lavander Rögle på en puck i egen zon. Det slutade med att Peter Högardh kunde kvittera till 1–1, hans första mål för säsongen.

Luleå svalde förtreten och jobbade fram två mål till under första perioden, genom Niklas Olausson och Emil Lundberg.

Mittrundan inleddes med att Jonathan Hedström missade ett friläge framför Jürgen Penker i Röglekassen, varefter han drog på sig en utvisning för hakning. Rögle utnyttjade det numerära överläge som följde genom att reducera till 3–2. Mathias Porseland gjorde målet.

Rögle anföll mest under resten av perioden, men hade svårt att skapa riktigt vassa chanser. Luleå skapade chanser, men brände samtliga.

I slutrundan blev hemmalaget stillastående och agerade stressat, medan Rögle envist jobbade på, vilket också gav utdelning, när Mathias Månsson först kvitterade, och sedan gjorde 3–4.