Brynäs vände till seger – på nytt

Publicerad 2013-11-30

Första trepoängaren hemma på över en månad

Luleå tog tag i taktpinnen tidigt – men Brynäs var tålmodiga och lyckades till slut att vända på matchbilden och besegra Luleå med 3–2 under lördagen i Gävle.

Brynäs IF

Luleå, som besegrade Brynäs med hela 5–1 senast, såg ut att gå mot en liknande seger efter den första perioden då man ledde med 2–0. Brynäs har ett stärkt självförtroende efter den tunga vändningen mot Skellefteå i torsdags och kunde långsamt växa in i matchen och kvittera.

Luleå ligger tvåa i power play – något som Brynäs fick känna på tidigt in på matchen då de första två målen av norrbottningarna var i numerärt överläge.

Tog över matchen

Brynäs växte långsamt in i matchen och fick extra mycket energi tack vare en enastående soloprestation av Bill Sweatt, som åkte ifrån Luleåförsvaret och reducerade.

Sedan var det Brynäs som blev spelförare och lyckades kvittera när det bara var fem minuter kvar av mittperioden. Luleå fick svårt att etablera det tryck man hade i början av matchen och bara några minuter in på den tredje perioden klev Jonas Nordquist fram och gav Brynäs ledningsmålet.

Luleå gick för kvittering men orkade inte hela vägen och kvällens segrare blev Brynäs med resultatet 3–2 till Gävlelaget.