Publicerad 2020-12-28

Ny tabelletta.

Vinst i toppmötet för Frölunda.

Och succésäsongen fortsätter för Max Friberg.

Frölunda bortabesegrade Rögle med 3–1 i seriefinalen i SHL. Och tar nu över serieledningen, två poäng före med tre fler matcher spelade.

Rögle skaffade sig ett tidigt övertag i matchen, Adam Tambellini satte 1–0 efter drygt två minuters spel. Ledningen varade i mindre än en period.

För Max Friberg fångade en lös puck, och nästan ståendes på knä tryckte han in kvitteringen. Forwardens nionde mål, och 28 matcher in i den här säsongen har han slagit personligt målrekord i SHL. Förra säsongen gjorde han åtta mål på 50 matcher.

– Jag har fått vara här ett par år nu, vi jobbar mycket och metodiskt. Om det inte hade blivit bättre hade vi gjort någonting fel. Det är väl beröm till organisationen, säger Max Friberg till C More.

Nicklas Lasu fullbordade vändningen via styrning på backen Simon Edvinssons skott. Ställningen 2–1 stod sig fram till slutminuten, då stängde Jesper Sellgren toppmötet med 3–1-målet i tom bur.

3–1-seger för Frölunda – som är ny serieledare i SHL.

Max Friberg fortsätter imponera i Frölunda.