Publicerad 2020-12-28

Förlust igen.

Där Linköping kritiserades av sin lagkapten.

– Fruktansvärt dåligt, inte acceptabelt, säger Jonas Junland.

På bortais vann Djurgården mot Linköping med 5–1. Difs första segerjubel utanför Hovets rink efter två bortanederlag i rad.

Mot LHC lossnade målskyttet för Niclas Bergfors – snabbt dessutom. En och en halv minut in i öppningsperioden spräckte han nollan med målet som bröt den sex matcher långa måltorkan. Senare i samma period blev forwarden Bergfors tvåmålsskytt fram till 2–0, där han styrde in Tom Nilssons skott.

Jaakko Rissanen reducerade före periodvilan efter puckvinst i mittzon. Men trots ettmålsunderläge var Linköpings lagkapten Jonas Junland besviken på sitt lags insats.

”Inte acceptabelt”

– Jag tycker att det är en riktigt dålig hockeyperiod. Det finns inga ursäkter, det är fruktansvärt dåligt. Vi vet vad vi ska göra, men vi är inte där. Inställningen fattas lite, och det är inte acceptabelt i det här laget, säger Jonas Junland till C More i första periodpausen.

Möjligheterna blev fler för Linköping i mittperioden, men utdelningen noll. I stället utökade Albin Grewe Djurgårdens ledning till 3–1 efter slarv av hemmaförsvaret.

Djurgården vann till slut med 5–1. Henrik Eriksson satte sitt första mål för säsongen, och i tom kasse fastställde Jacob Josefson slutresultatet.