Hoppet om slutspel lever för Brynäs

Publicerad 2012-09-04

Vann måstematchen mot TPS Åbo med 4-1

Andreas Thuresson.

Andreas Thuresson, som har tillhört NHL-laget Nashville Predators pricksköt in det tredje målet när Brynäs vann den första måstematchen mot TPS Åbo med 4-1.

– Men jag vet inte hur många skott jag satte på målvakten eller utanför – vi måste snacka över tio-femton avslut. Därför var det jäkligt skönt att en puck till slut hittade in, säger han.

Förutsättningarna inför ikväll var klara - vinst mot två finska lag krävs för att Brynäs ska ha en chans att nå slutspelet i European Trophy.

Svenska mästarna höll för trycket i första matchen och är nu halvvägs mot det målet.

Jonathan Granström gav Brynäs ledningen i Läkerol Arena efter första perioden. I andra kom TPS Åbo tillbaka men Daniel Widing, som leder den interna poängligan i turneringen, ordnade 2-1 knappt tre minuter senare.

Delad förstaplats

I tredje kom rycket från Gävlelaget som gick i från till 4-1 med tio minuter kvar av matchen. TPS Åbo hade inte riktigt styrkan att komma tillbaka och hemmalaget kontrollerade tillställningen från start till mål.

Segern för Brynäs innebär att man just nu ligger på andra plats i gruppen, med en match mer spelad än finska Tappara som leder tabellen.

– Det såg bra ut. Vi följde upp en fin insats mot Djurgården med en ny stabil match där alla i laget var med och bidrog, säger tränaren Tommy Jonsson till Gefle Dagblad.

Brynäs öde avgörs i oktober

Tappara är också det finska laget som Brynäs har kvar att möta i Eruopean Trophy. Den matchen spelas i oktober och mästarna måste vinna den också för att ha chans på slutspelet.