Först kvitterade han för Linköping.

Sedan åkte Mikael Frycklund på matchstraff när Leksand vann med 4–1.

Lagets första trepoängare i Linköping sedan 2006.

Leksands IF

Leksand, som ledde med 1–0 efter första perioden, fick också möjligheten att utöka tidigt i andra när Otto Paajanen kom fri mot Linköpingsmålvakten Niklas Lundström.

Paajanen hakades upp och fick med sig en straff, men 28-åringen missade och i stället för 2–0 kom Linköpings kvittering.

Hemmalaget ställde om och Mikael Frycklund placerade in 1–1 med ett dragskott.

Men i slutet av samma period var det färdigspelat för forwarden, som åkte på matchstraff efter en sen tackling bakifrån på Leksands Calle Själin.

”Brukar få höra det”

Dessförinnan hade Frycklund och Linköping fått se Fredrik Forsberg göra mål. Leksandsforwarden, som därmed gjorde sitt första mål för säsongen, drog upp pucken högt i nätmaskorna bakom Lundström.

– Man brukar få höra från målvaktstränaren att ”första är alltid öppet” så det var kul att den gick in, säger 2–1-målskytten i C More.

Målet var inte bara matchavgörande. Det innebar även att Leksand, för första gången på sex år, gör fler än ett mål i Linköping.

Med tre sekunder kvar på Frycklunds utvisning gjorde Leksand även 3–1, när Carter Camper petade in pucken från nära håll. I slutsekunderna av matchen kom också 4–1 i tom kasse.

”Marginaler emot oss”

Detta var första gången på 14 år som Leksand vinner under ordinarie tid i Linköping.

För Linköpings del är de kvar i botten av SHL, efter endast tre poäng på de inledande sex omgångarna.

– Vi har några tuffa marginaler emot oss. Vi har fem mot tre, kan inte utnyttja det och så får de mål efter det. Sen har vi en femminutersutvisning och så gör de mål med ett par sekunder kvar av den. Vi kämpar men vi ska kunna spela bättre i dag, säger Linköpings tränare Bert Robertsson.