Publicerad 2020-10-10

Han trivs mot Örebro.

I förra säsongens möten stod Leon Bristedt för sju poäng – den här gången blev det två.

– Jag blir lite lack på att snacka om sånt..., säger Leon Bristedt efter 3–1-vinsten.

Därmed åkte Örebro på andra förlusten i följd, efter att ha inlett SHL-säsongen med fyra raka trepoängare.

Och gästerna fick en tuff start i lördagens SHL-match.

Anton Bengtsson i Rögle skickade ifrån sig pucken, kort därefter delade gästernas Daniel Muzito-Bagenda, 24, ut en sen armbågstackling mot huvudtrakten på Röglespelaren.

Örebroforwarden fick matchstraff och tvingades lämna isen.

Anton Bengtsson fick också kliva av på grund av smällen, och det blev inte något mer spel i matchen för 27-åringen, som dock inte behövde uppsöka sjukhus.

”Det är bara tur”

I det efterföljande numerära överläget gjorde Rögle både 1–0 och 2–0. Först Leon Bristedt – hans första mål för säsongen – och sedan Daniel Zaar. Framspelad av just Bristedt.

25-åringen, som gjorde 36 poäng i fjol, gjorde sju av dem mot just Örebro. Nu kom ytterligare två poäng mot ”favoritmotståndet”.

Något forwarden inte vill prata om.

– Jag blir lite lack på att snacka om sånt. Poängen och sånt kommer lite i andra hand. Det viktigaste är att vi vinner matchen, säger Leon Bristedt till Sportbladet.

Så du vill inte prata om ditt facit mot Örebro?

– Nej, att det är mot just Örebro är bara tur.

I inledningen av andra perioden kom ytterligare ett hemmamål. Amerikanen Taylor Matson täckte först skott innan han, på egen hand, kontrade in 3–0.

I den sista perioden reducerade Robert Leino, som nu gjort tre mål den här säsongen. Men närmare än så kom inte Örebro.

Vinsten innebär att Rögle kliver upp i tillfällig serieledning.

– Det är en bra match, stabilt. Vi har fyra bra linor som tuggar på och gör jobbet. Sen har vi haft stabila målvaktsinsatser i inledningen, säger Bristedt.