Då bokar du billigaste resan 2019

För att undvika sorgen över att semestern är slut bokar nu många sina resor för det kommande året.

Här berättar experten exakt när du ska slå till för att få det bästa priset.

– Det är väldigt mycket kampanjperioder hos flygbolagen och researrangörerna nu, säger Katarina Daniels på Ticket.

Den stora bokningsperioden för 2019 börjar nu. De kommande dagarna har många bolag specialerbjudanden och rabatter – men det finns vissa knep att ta till för att få det bästa priset.

– Det är lite av en sanning med modifikation att tisdagar är en bra bokningsdag, men många passar på nu. Under julen har många träffat nära och kära och kunnat planera sina semestrar ihop, säger Katarina Daniels, kommunikationsansvarig på Ticket.

Är man ute efter en riktigt prisvärd semester rekommenderar Katarina Daniels resenärer att ha ett öppet sinne.

– Jag tycker det är bra att inte bara utgå från vilket resmål man vill åka till och snarare tänka på vad man vill uppnå med resan. Tänk mer vilken typ av resa du är ute efter och vad som är viktigt för dig. Om man vill komma billigt undan kan man sen filtrera fram lämpliga resmål och därefter ta ställning.

Nya billiga uppstickaren

Många börjar få upp ögonen för östra Medelhavet som är en av de mest prisvärda resmålen i Europa just nu, enligt Daniels.

– Turkiet är jättebilligt, både själva resan och prisnivån i landet. Många turistvalutor har blivit väldigt dyra vilket har gjort att omkostnaderna på plats har ökat. Med den turkiska liran är det tvärtom, där har kronan stått sig väl.

En annan uppstickare i samma krokar är Albanien.

– Det är en av Europas mest prisvärda semesterländer. Där finns det absolut möjligheter att hitta bra resor.

Ett annat knep för en billigare resa är att kolla biljetter från olika avreseorter. Ibland kan en resa till en destination ha en stor skillnad i pris beroende på vilken flygplats du åker ifrån.

– Man kanske kan ta en dag i Köpenhamn och sen resa från Kastrup ifall det är billigare att åka därifrån.

Bästa bokardagarna

För den som är inställd på att boka semester i veckan så är tisdag och onsdag de bästa dagarna att hänga på låset, enligt Katarina Daniels. Tidigt på morgonen och senare på kvällen är vanligtvis de bästa tidpunkterna, oavsett om du vill resa inom eller utom Europa.

– Det har varit lite lägre tryck under de här dagarna. Det är inte lika många affärsresenärer som bokar då vilket gör att priserna går ner.

Kommer fler chanser

Om du känner dig pank efter helgerna och inte har råd att boka semester nu kan du ändå känna dig lugn. Det kommer fler chanser till billiga resor.

– Jag tror att det kommer vara ganska mycket kampanjer under våren. Det är ingen hemlighet att resebranschen fick sig en rejäl törn förra året. Det gör att de flesta aktörerna är måna om att fylla sina platser. Det skulle inte förvåna mig om det är löpande kampanjer hela våren. I mars och april är det också bra att boka, gärna innan påsk.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN