Här är sommarens hetaste resmål

Mallorca är svenskarnas favorit

Salta hav och kritvita stränder – i sommar ligger Medelhavet överst på önskelistan.
Svenskfavoriten Mallorca är hetare än någonsin, men förra årets bubblare Alanya håller sig kvar.

Januari och februari är de två månader där vi svenskar bokar flest resor. Och det är främst sommarsemestern som vi vill planera. En fördel med att boka resor i början av året är att charterbolagen brukar erbjuda boka tidigt-rabatter och att det finns många hotell och resor att välja mellan.

– Under flera år har det lönat sig att boka sin sommarresa tidigt, då priserna har stigit ju närmare sommaren har kommit. Denna trend bröts i fjol då värmen fick många att stanna hemma, men i kombinationen av bra rabatter och stort utbud gör det ändå mycket fördelaktigt att säkra sin semester redan nu, säger Katarina Daniels, pr- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Mallorca är superpopulärt i sommar.
Mallorca är superpopulärt i sommar.

Favorit i topp

Resebyrån Tickets statistik visar att svenskarnas solfavorit Mallorca ligger i topp över mest bokade resmålen i sommar. Här finns något för alla, både barnfamiljer, par och solo-resenärer.

På andra plats i antalet bokade sommarresor ligger greklandspärlan Kreta och på tredje plats Split i Kroatien.

– Kroatien har blivit en nutida semesterklassiker. Populära Split är till stor del en bilfri stad, och otroligt mysig att promenera omkring i. Jag vill dock slå ett slag för att också ta någon av färjorna ut till någon av öarna i närheten. Framför allt Brac har ett härligt, lugnare tempi perfekt för total avkoppling, säger Katarina Daniels.

Turkiet som hade en flerårig dipp i efterdyningarna av försöket till militärkupp 2016 och flera terrordåd är återigen in hetluften. Det främsta semesteresmålet Alanya ökar bokningarna med knappt 25 procent jämfört med förra sommaren.

Hit vill vi resa i sommar

  1. Mallorca (1)
  2. Kreta (2)
  3. Split (3)
  4. Alanya (7)
  5. Rhodos (4)
  6. Cypern (6)
  7. Bangkok (10)
  8. New York (9)
  9. Malaga (5)
  10. Alicante (8)

 
Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade tom 5 februari med avresa 1 juni - 21 augusti 2019.

Publisert:

LÄS VIDARE