Ytterligare två turister försvunna på grekisk ö

Publicerad 2024-06-15 22.26

Grekiska ön Sikinos. Under den pågående värmeböljan i landet har flera turister försvunnit från olika öar.

Flera personer har försvunnit i hettan på de grekiska öarna den senaste tiden.

Nu har ytterligare två turister rapporterats försvunna.

En stor sökinsats pågår på ön Sikinos.

De franska turisterna, två kvinnor i 70- respektive 60-årsåldern, försvann från två olika boenden på Sikinos på fredagsmorgonen, skriver grekiska tidningen Lifo.

Invånare på den grekiska ön, brandmän, frivilliga och en polisenhet från Ios deltar nu i sökinsatsen.

Sedan dietgurun Michael Mosley försvann på ön Symis, och senare hittades död i början av juni, har fler turister försvunnit från vandringsleder på de grekiska öarna.

Tv-läkaren Michael Mosley.

Uppmaningen: Håll dig informerad

Grekland har haft allt högre temperaturer på senaste, och kvicksilvret nådde upp till hela 44,5 grader i Chania under torsdagen.

På fredagen uppmanade lokala myndigheter turister att hålla sig bättre informerade kring de extrema väderförhållandena och dess faror.

Eleftherios Papakalodoukas, borgmästare på ön Symis, vill bland annat sätta upp kameror och belysning på stigar och vandringsleder.

– Om det finns en läxa att dra av tragedin [om Mosleys död], är det att dessa vägar måste tas om hand bättre så att människor inte går vilse, säger han.

Amerikanska ex-sheriffen söks

Sedan i tisdags har en helikopter från räddningstjänsten även sökt efter den amerikanske ex-sheriffen Albert Calibet, som försvann under en vandring på ön Amorgos.

Ex-sheriffens bror och flickvän landade i fredags för att hjälpa till i sökandet.

– Det har varit plågsamt, hemskt. Att gå runt förvirrad, oroliga till döds och veta att han är där ute någonstans, säger flickvännen Debbie LaShane till ABC News.