Pavlovatårta

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2003-09-07

Med tjocka släkten.

8-10 personer

Det här behöver du:

7 äggvitor

2 dl socker

1 msk potatismjöl

1 krm ättikssprit

4-5 dl vispgrädde

1/2 liter färska bär eller frysta med lite socker på

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 250°.

2. Vispa äggvitor och socker i en bunke. Vispa till hårt skum. Rör i potatismjöl och ättikssprit.

3. Bred ut smeten på smörat och mjölat bakplåtspapper på en plåt.

4. Sätt plåten längst ned

i ugnen och sänk värmen till 180°. Grädda 10-15 minuter.

5. Tag ut plåten och vänd kakan upp och ned på ett sockrat smörpapper. Låt svalna.

6. Riv bort bakplåtspappret och fördela grädde och bär över kakan.

7. Rulla ihop på längden som en rulltårta. Garnera med citronmeliss och servera direkt.