Laga mat med rom som i Karibien!

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-02-21

Rom är hett just nu — i drinkar och som godis till kaffet.

Gör du som karibiske stjärnkocken Patrick Bellantoni och blandar rommen i maten och dessutom serverar den till alla rätterna blir det förstås supertrendigt.

Och framför allt väldigt gott.

Patrick Bellantoni.

3 frågor till Patrick Bellantoni

Serverar ni rom till maten på The banana tree grille också?

– Det händer väl men det vanligaste är att folk dricker romcocktail som piña colada eller mojito, eller så smuttar de på ett glas ren rom efter maten.

Vilken sorts mat passar bäst till rom?

– Tropiskt som i recepten, exotiska kryddor, citrus. Gärna chili som habanero och jalapeño så att smakerna kickar igång lite grand.

Lika hett och tropiskt som på St Thomas?

– Jodå, här har vi 28 grader i medeltemperatur och soligt året om. Det är faktiskt en gammal dansk koloni som USA köpte för en massa år sedan. Det finns danskättlingar kvar på öarna och vi har många danska turister på restaurangen.

FAKTA/Patrick Bellantoni

Ålder: 60.

Yrke: Köksmästare på The banana tree grille. Bor: St Thomas, US Virgin Islands.

Familj: Singel.

Aktuell: Gästspelade nyligen med sin rom-middag hos Gert Klötzke på Gripsholms Värdshus.

Favoritingrediens: Det finns många fina fiskar här, mahi-mahi, tonfisk och wuha. Jag gillar de lokala kryddorna. Favoritredskap: En kökspincett jag hittade i Sverige i höstas. Mycket bra grej.

Favoritrom: Cruzan diamond estate 5 år.

Här hittar du de karibiska recepten!

Jon Hansson