Löjrom – smartaste valet på julbordet

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-12-05

Nu inträder julbordens förlovade tid.

Hundratusentals svenskar kommer att vräka i sig berg av sill, skinka och köttbullar på krogar landet över.

Men det är inte gratis. Och den som vill ha valuta för sina pengar gör bäst i att tänka efter noga vilka rätter som ska tas från de dignande borden.

Smartast är den som väljer dyrbara delikatesser som löjrom, ål, vilt och skaldjur, skriver Dagens Nyheter.

Går back på gäster

Men populär bland krögarna blir man nog inte. I värsta fall går restaurangen back på bakslugt lyx-ätande gäster.

– Ja, om de äter taktiskt, tror jag nog att vi kan det. Äter man mycket och av de dyra rätterna blir det inte många kronor över till oss, säger Lars Fagerlund, restaurangchef på Ulriksdals wärdshus, till DN.

(Aftonbladet)

Janssons billigt för krögaren