Växjö körde över serieledaren

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

För andra gången på tre matcher blev serieledande Frölunda överkört.

Hemmastarka Växjö vann med hela 8–0 efter fem mål i andra perioden.

– Det är bedrövligt, vad fan ska man säga?, säger Joel Lundqvist i C More.

Frölunda toppar en väldigt haltande tabell men har gått tungt de senaste matcherna med tre raka förluster.

Den tredje kom i kvällens bortamöte med Växjö som visade en mördande effektivitet i andra perioden som slutade hela 5–0.

Joel Lundqvist var bedrövad.

– Vi spelar med huvudet under armen tycker jag. Vi rusar bort oss och det smäller överallt. Vi spelar inte som vi ska. Bedrövligt, säger han i C More.

Öste in mål i andra

Hemmastarka Växjö som inte förlorat på hemmais sedan 10 oktober (7 matcher) kom till den andra perioden med en 1–0-ledning.

Sedan smällde det till rejält direkt i andra. Ilari Melart gjorde första målet efter drygt fem minuter fem minuter senare stod det 5–0, efter bland annat två mål av Emil Pettersson. Richard Gynge satte sedan förkrossande 6–0 i slutet av mittenperioden.

– Effektiviteten var något vi hade emot oss framför allt i början av säsongen. Skönt att vi kan få lite islossning på det sättet också. Fruktansvärt skönt och roligt, men det speglar kanske inte hela matchbilden..., säger Emil Pettersson i C More.

Matchstraff direkt i SHL-debuten

Den tredje perioden blev inte muntrare. Efter Jack Drurys 7–0-mål fick 17-årige Liam Dower Nilsson en mardrömsdebut i SHL. I blott hans andra byte skickade han upp en hög klubba på Tim Erixon och fick matchstraff.

Det blev till slut 8–0 efter att Viktor Fasth hållit andra raka nollan.

– Skönt att vi vinner. Jag tycker inte att siffrorna speglar matchen överhuvudtaget om jag ska vara ärlig. Jag tycker vi är för mjuka där inne men jag är jävligt glad att vi vinner, säger Fasth.

För Frölunda, som åkte på en tung 1–7-förlust mot Brynäs för två omgångar sedan, var det andra storförlusten på kort tid. Laget behåller serieledningen men har spelat sex matcher fler än tvåan Rögle som är tre poäng bakom.

– Det är sjukt frustrerande. Det sjuka är att jag tycker att vi ändå gör ett steg framåt. Känslan är det, men det är klart att 8–0 – det är ingen diskussion. Vi ska vända på detta. Inget snack om det, säger Nicklas Lasu.

Växjö är trea en poäng bakom Rögle.

Växjö krossade serieledande Frölunda i SHL.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Växjö krossade serieledande Frölunda i SHL.
Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!