Publicerad 2020-12-12

HV71 saknade två kedjor.

Och även klarhet, menar C More-experten Staffan Kronwall.

– Vet de ens vad de ska göra?, säger han.

Ett decimerat HV71, som har en kvintett i svenska JVM-truppen och en kvintett på skadelistan, förlorade hemma mot Örebro med 2–4. Lagets tredje förlust i rad.

– Vi har en jävla uppförsbacke – förlåt mig – en rejäl uppförsbacke, med en bra ryggsäck på ryggen som väger oss bakåt hela tiden och som vi inte lyckas vrida tillbaka riktigt. Jag tycker vi göra många bra saker, men vi har inte självförtroendet i fem mot fem-spelet. Vi gör lite småfel här och där, och lite för ofta, naturligtvis, säger HV71:s tränare Nicklas Rahm till C More.

Mot Örebro hamnade Jönköpingslaget i ett tremålsunderläge. Halvvägs in i mittperioden, när HV hade pressat efter Emil Larssons 2–0-mål, kontrade gästerna snabbt efter tekning i egen zon. Rodrigo Abols, som spelade fram till Larsson vid förra målet, hittade sin kedjekamrat på nytt, och Emil Larsson tryckte in 3–0 till Örebro. Efteråt ifrågasatte C More-experten Staffan Kronwall HV71:s agerande vid tekningen som föranledde målet.

– Det känns otydligt. Vet de vad de ska göra i den här situationen?, säger han.

HV71 reducerade före sista periodvilan, Anton Karlsson sköt från blå och såväl Christoffer Törngren som Filip Sandberg sträckte klubban för att styra. Pucken i mål, oklart då vem det var som fick målet – men i efterhand har det tilldelats Sandberg. Hans fjärde mål för säsongen.

”Nonchalant”

Tidigt i tredje och sista perioden krympte hemmalaget avståndet ytterligare. I powerplay ordnade Lias Andersson 3–2 med ett snärtskott.

Men sedan, med sju minuter kvar, stängde Glenn Gustafsson matchen. I offensiv zon tog han pucken från Axel Holmström, bröt sig in mot kassen och avslutade läckert till 4–2.

– Nonchalant av Axel. Glenn lägger in pucken jättejättesnyggt, säger C Mores expert Niklas Wikegård.

4–2 till Örebro, som tog sin första bortaseger efter fem raka utan vinst. Medan HV71 nu har tre raka förluster.