Bjudningarna som sänkte Frölunda

Publicerad 2012-03-17

”Det är bedrövligt”

Tre bjudningar – sedan hade Brynäs avgjort matchen mot Frölunda.

Hemmalaget blev utbuat redan efter två perioder vid ställningen 0-4, i 0-5-förlusten.

– Det är bedrövligt, säger Joel Lundqvist till Canal Plus.

Ishockeytränare tjatar ofta om enkelt spel och hårt jobb. En predikan Frölundas spelare garanterat fick efter två perioder mot Brynäs.

Hemmalaget hade då bjudit gästerna på de tre första målen. Vid 0-1 sköt målvakten Frederik Andersen pucken rakt på Jesper Ollas som blev fri och lade in pucken.

”Vi är inte med”

Tvåan kom sedan Christoffer Persson försökt slänga ner pucken från offensiv blå men träffade rakt på Jakob Silfverberg som blev friställd och tryckte in tvåan i bortre krysset. Under sin egen jakt på en reducering drog sedan Frölunda på sig två utvisningar efter att ha skjutit pucken över sargen.

På den andra av den höll sig Silfverberg återigen framme, snurrade, sköt och låg bakom Mads Hansen 3-0 på målvaktsreturen från Andersen. En blytung utveckling som blev matchavgörande när Brynäs kopplade ett rejält grepp om kvartsfinalserien via 3-1 i matcher.

– Vi slarvar och drar på oss onödiga utvisningar. Två stycken efter att ha lyft ut pucken. Vi är inte med. Det är bedrövligt, säger Joel Lundqvist.

Matchen slutade 5-0 till Brynäs.