”Han åkte härifrån med ambulans”

Publicerad 2012-12-06

Seger men tunga smällar för Växjö

Seger i streckmatchen med 3-0 men också två tunga smällar.

Växjös Noah Welch och Robert Rosén tvingades lämna matchen mot Frölunda skadade.

– Noah Welch åkte ambulans härifrån, säger tränaren Sam Hallam i C More.

Det var bara minuter in i matchen som Fredrik Sjöström tacklade Noah Welch. Amerikanen tappade balansen och brakade in i sargen.

Där blev 30-åringen liggande med smärtor. Fredrik Sjöström visades ut i två minuter för boarding samtidigt som Welch, för egen maskin, lämnade isen.

Vann fjärde raka

– Han åkte ambulans härifrån så vi får se (hur han mår), säger tränaren Sam Hallam i C More.

Men Växjös otur var inte över där. Även Robert Rosén lämnade isen skadad och valde, efter ett kort försök att komma tillbaka till spel, att kliva av. Två skador som lade en skugga över segern mot Frölunda.

För seger blev det i den viktiga streckmatchen med 3-0 efter mål av Kristofer Berglund, Tomi Kallio och Dennis Rasmussen.

– Vi har spelat upp oss riktigt bra här och i dag såg det bra ut. Vi försöker ta varenda poäng vi kan få men det är klart det var extra viktigt att vinna i dag eftersom det är Frölunda vi jagar, säger Rasmussen.

Matchhjälte annars målvakten Fredrik Norrena som höll nollan när laget vann sin fjärde raka hemmamatch. 39-åringens 39:e nolla i elitserien.

Växjö är nu fyra poäng bakom Frölunda ovanför strecket.

– Vi kollar inte bakåt, vi kollar på nästa match, säger Frölundas Nicklas Lasu.