Publicerad 2019-04-04

TIMRÅ/STOCKHOLM. IKO-målvakten Christoffer Rifalk stod för en ny blunder.

Då tog Timrå ett kliv närmare fortsatt spel i SHL efter seger med 4–1.

– Matchen är slut. Det är bara att se framåt så fort det händer, säger Rifalk.

IKO utjämnade matchserien till 2–2 senast hemma och i kväll skulle det avgöras vilket av lagen som får matchboll på lördag.

En av nycklarna till att det ska bli fortsatt SHL-spel nästa år för Timrå är att Anton Wedin levererar.

Hemmapubliken höll därför andan i början av den andra perioden då 26-åringen knätacklades av Jesper Dahlroth.

Timrås stjärnforward grinade illa men var tillbaka på isen kort därefter.

Då serverade han Henrik Törnqvist som rakade in 1-0 bakom Rifalk i IKO-målet. Wedins sjätte framspelning i matchserien.

Några minuter senare kom även den sjunde assisten, till Filip Hållander i powerplay, och 2-0 var ett faktum.

Filiph Engsund, som satt utvisad efter en pååkning av målvakten Svedberg vid 2–0-målet, fick revansch innan pausvilan då han reducerade.

Men när IKO jagade kvittering i den tredje perioden svarade Oskarshamns målvakt Christoffer Rifalk för en riktig bjudning.

Stod för ny tavla

Rifalk gick ner bakom eget mål och stoppade pucken, men den efterföljande passningen landade hos Filip Hållander istället för en lagkamrat.

Timråforwarden gjorde däremot inget misstag och prickade den tomma målburen för 3–1. Matchen slutade till slut 4–1.

– Vi har pratat om det hela matchserien. Någon gång kommer han tabba sig, han är ute hela tiden, säger Filip Hållander i C More.

– Jag försöker få in den i mitten till vår kille och han får inte tag på den. Det är sånt som händer, säger Christoffer Rifalk till Sportbladet.

Hur hanterar man sådana situationer som målvakt?

– Det är inget speciellt. Vi spelar vårt spel och försöker hitta de här små passningarna, det är inga konstigheter. Det handlar om att våga spela vårt spel fullt ut.

Rifalk gjorde ett liknande misstag i den allsvenska finalserien mot AIK. Det följde han dock upp med att storspela borta mot AIK i den avgörande matchen.

Hur han studsar tillbaka den här gången?

– Det blir stängt, säger han bestämt och ser fram emot nästa batalj.