Publicerad 2024-01-13

Förlust i ångestmötet mot Luleå.

Då sågade HV71:s tränare Johan Lindbom laget.

– Vi gör en usel insats. Skit är det!, säger han.

Efter endast en seger de senaste fyra matcherna var Luleå i desperat behov av en ny seger. När HV71:s Oscar Fisker Moolgaard då sköt in 1–0 efter sju och en halv minut var det inte många muntra miner i Norrbotten.

Men det var inget snack om vilket lag som var det skottvilligare och kom till flest chanser. Luleå var klart bättre – och till slut fick man utdelning.

Med sitt tionde mål för säsongen pricksköt Linus Omark in kvitteringen efter halva matchen spelad.

Kvar som nästjumbo

Efter fortsatt tryck i tredje perioden visade 33-årige Jonas Berglund vägen och styrde in 2–1 på Marcus Hardegårds skott.

– Målskyttet håller i sig, det är bara att rida på vågen, säger Berglund i TV4 Play.

2–1 blev också slutresultatet, och HV71 blir kvar som nästjumbo efter 33 spelade matcher.

Tränaren sågar laget

Jönköpingslagets tränare Johan Lindbom hade svårt att hålla tillbaka känslorna efter matchen.

– Luleå vinner helt rättvist, vi gör en usel insats. Skit är det! När vi sitter och håller på puckarna, letar andra lösningar och hoppas på något bättre. Det håller inte, då blir vi uppätna i dag, säger Lindbom i TV4 Play och fortsätter:

– Det är slut på att hoppas, vi måste börja vinna matcher.