Timrå svarade för mäktigaste vändningen på 19 år

Publicerad 2021-12-30

Underläge 1–5 efter två perioder.

Då tände Timrå nyårsraketen – och svarade för en vändning som inte skett på 19 år.

– Jag vet inte vad som händer, säger Sebastian Hartmann efter 6–5-segern mot Malmö.

Timrå såg ut att avsluta 2021 med att tappa ytterligare mark i bottenstriden.

Kvällens nyckelmatch hemma mot Malmö, närmast ovanför kvalstrecket, såg ut att sluta i en storförlust.

Skåningarna hade kopplat ett järngrepp och ledde med 5–1 efter två perioder.

Sedan gjorde nästjumbon något som ingen trodde var möjligt.

Robin Alvarez reducerade först till 2–5 bara 2.24 in i tredje perioden.

Åberg tvåmålsskytt

Fem minuter senare blev det spännande på allvar när NHL-värvningen Pontus Åberg tog köksvägen och lirkade in 3–5.

Bara en minut senare skickade Filip Westerlund in en puck mot mål som tog via en Malmöback och in i nät.

Och med 15.05 på matchklockan trodde inte hemmapubliken sina ögon när det också stod 5–5 på tavlan. Pontus Åberg avslutade ett klapp-klapp-spel och rakade in sitt andra mål.

Matchen gick till förlängning och där avgjorde Sebastian Hartmann och fullbordade en i närmast historisk vändning.

Historisk vändning

Senast ett lag vände 1–5 till 6–5-seger var för 19 år sedan då just Malmö vände en match mot HV71 2003.

– Jag vet inte vad som händer. Vi har en helt annan energi i tredje perioden. Det är mäktigt, säger Hartmann i C More.

Malmötränaren Joakim Fagervall var knappast lika munter.

– Det är katastrof-fel som det ser ut. Det enda vi pratar om är att vara ödmjuka. Vi har noll ödmjukhet i dag.