Segern innebär att skåningarna tar sig upp på sjätte plats.

– Välförtjänt seger, säger Malmös lagkapten Fredrik Händemark i TV4.

Linköping kopplade greppet mot Malmö och gick upp i en 2–0-ledning.

Men skåningarna vände på steken och reser hem till Malmö med tre poäng.

Två snabba mål

Frederik Storm påbörjade upphämtningen när han styrde in reduceringen i början av den andra perioden. I den andra perioden kvitterade nyförvärvet Pontus Netterberg – på pass från 18-årige Linus Cronholm – och strax därefter gjorde Max Görtz 3–2.

Linköping tog ut målvakten i ett sista desperat försök att rädda några poäng – men försöket misslyckades och det sjätte raka hemmanederlaget var ett faktum för östgötarna som i början av säsongen toppade SHL-tabellen.

Kan tappa slutspelsplatsen

Förlusten innebär att Brynäs nu har chansen att passera Linköping, som innehar den sista slutspelsplatsen, om laget vinner sin match mot Skellefteå i kväll.

För Malmö var de tre poängen mycket viktiga. De gör att skåningarna tar sig upp på sjätteplatsen, som ger direktavancemang till kvartsfinalspelet.

– Jag tycker vi har matchen under kontroll även fast vi ligger under med 2–0. Jag kände att: det här har vi. Välförtjänt seger, säger Malmös lagkapten Fredrik Händemark i TV4 och understryker hur betydelsefulla poängen är i det här skedet av säsongen: