Mardrömmen: Förlust – och otäck skärskada

Uppdaterad 2016-08-24 | Publicerad 2016-08-23

Tung CHL-kväll för Luleå och Petter Emanuelsson

LULEÅ. Luleå har fått en mardrömsinledning på CHL.

För på tisdagen kom andra raka förlusten i gruppspelet när finska Saipa vann med 4–2.

Och nu måste Luleå ta en seger – annars är äventyret redan över i gruppspelet.

Dessutom utgick nyförvärvet Petter Emanuelsson med en otäck skärskada.

– När det blöder så mycket hinner man ju tänka mycket, säger Petter Emanuelsson.

Emanuelsson i SAIK-tröjan

Luleå har skördat framgångar i CHL:s hittills tvååriga historia.

Första året vann klubben turneringen inför en fullsatt hemmahall mot Frölunda.

Förra säsongens upplaga nådde Norrbottningarna inte riktigt ända fram när Frölunda vann kvartsfinalen efter straffar, ett Frölunda som sedan vann hela turneringen.

Men den här säsongens start på CHL har varit något helt annat för Luleå. För i den första gruppspelsmatchen förlorade ett svagt Luleå borta mot Berlin med 2–1. Och det följde laget upp med att förlora hemma mot Saipa med 4–2 under tisdagskvällen.

Fick matchstraff i slutet

I slutet av tredje perioden – när Luleå jagade kvittering – fick Anton Hedman ett matchstraff för game misconduct.

– Jag går för en tackling anfallszon och det känns som att han tappar luften. Det finns inte så mycket att säga om det, men jag tycker inte att det är ett matchstraff, säger han.

Har du tittat på händelsen i efterhand?

– Nä, såg den på jumbotronen

Och då kände du att det var ett felaktigt beslut?

– Jag, jag tycker det.

Nu härnäst vänder gruppspelet vilket betyder att Luleå möter Saipa borta och nu är Luleå i stort behov av en seger om inte CHL–äventyret ska ta slut redan i gruppspelet.

Stjärnan skadad

Och om inte två raka förluster var nog för Luleå så drabbades laget av ett ytterligare ett bakslag. För i den första perioden fick Petter Emanuelsson utgå med blodvite efter att han träffades av en skridsko på ena handen – Emanuelsson återkom aldrig i matchen.

– Det är en skridsko som jag får över handleden. Men det känns bra och förhoppningsvis ska det inte vara någonting allvarligt, säger Petter Emanuelsson.

Vad vet du nu om skadan?

– Det är en skärskada. Man har ju inget skydd mellan handske och armbågsskydd och där fick jag en skridsko, det är mycket senor och nerver där.

Vad tänkte du i skadeögonblicket?

– Man blir ju såklart orolig när det är ett så känsligt ställe att det ska vara något allvarligt. När det blöder så mycket hinner man ju tänka mycket.

I CHL åkte Växjö på sin andra raka övertidsförlust när laget mötte vitryska Yunost Minsk på bortais.

Växjö hade visserligen ledningen med både 1–0 och 2–1 i den första perioden (efter mål av Adam Brodecki och Pontus Netterberg), men tappade allt i mittperioden när hemmalaget vände tillbaka till 3–2.

Robert Roséns 3–3-mål i upptakten av den tredje perioden tog dock matchen till förlängning och där avgjorde Minsks finländare, Jesse Niinimaki.

SHL-klubben har trots förlusten gått vidare från gruppen genom att ha säkrat minst en andraplats.

Malmö är inte med i CHL, men Skånelaget träningsspelade också under tisdagskvällen.

De tog emot AIK på hemmais och höll nollan ännu en gång.

Efter två mål av Frederik Storm, ett av Ilari Filppula och Kim Rosdahl vann Malmö med 4–0, även om matchen beskrevs som jämn spelmässigt.