Bytte till ärkerivalen – blev matchhjälte

Av: Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

LEKSAND. Han gjorde det tuffa bytet från Färjestad till Frölunda.

På torsdagskvällen avgjorde Theodor Lennström matchen mot Leksand med ett vackert 3–2-mål.

– Jag tappade självförtroendet i Färjestad. Men nu har jag fått tillbaka det, säger matchhjälten efter matchen.

Det var regerande mästarna Frölunda mot SHL-nykomlingen Leksand i Tegera Arena.

Ett möte som på förhand luktade Frölunda-seger med tanke på den fina form som mästarlaget just nu besitter.

Och gästerna tog ledningen med 1–0 efter att Karl Stollery skjutit från långt håll och från sidan. En puck som Leksands målvakt Axel Brage borde ha tagit.

Leksand kom tillbaka i matchen och gjorde både 1–1, Mattias Ritola, och 2–1 via Jon Knuts.

Sedan kom raset för masarna.

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Soloprestation

Frölunda gick ifrån till 4–2 i den sista perioden och matchvinnare blev Theodor Lennström som gjorde en stark soloprestation och sköt in 3–2, det matchavgörande målet. Det var Leksands första hemmaförlust på tolv matcher och Frölundas femte raka seger.

– Theo är vår bästa spelare ikväll. Han har en fin skridskoåkning och är följsam. Jag är jättenöjd med honom, hyllar tränare Roger Rönnberg.

Lennström gjorde ett kontroversiellt byte i senvåras då han lämnade Färjestad för Frölunda. För Färjestad var det ett tungt tapp då laget förlorade flera namnkunniga backar som Ilari Melart, Jesse Virtanen och Mikael Wikstrand.

– Jag fick inte så mycket förtroende eller speltid. Jag behövde byta klubb, kände jag. Blev lite förvånad när Frölunda ringde. Lycklig också. Det är bara titta på vilka spelare som de fostrat och utvecklat. Hittills har det fungerat bra för mig.

Ett lyckat byte, för Lennström.

Han har exploderat den här säsongen och får stort förtroende av tränaren Roger Rönnberg och poängen har kommit med jämna mellanrum och nu står han på två mål samt tre assist på sju matcher, mest av alla backar i Frölunda.

Nu snackas det om landslaget för stockholmaren. Assisterande förbundskapten Markus Åkerblom var i Tegera Arena på torsdagskvällen och givetvis noterade han Lennströms framfart.

– Tre Kronor är en dröm. Vore underbart, säger 25-åringen.

Publicerad:

LÄS VIDARE