Leksand vann viktiga bottenmötet mot Dif

Haka på eller bli avhakad.

Leksand gjorde det förstnämnda när man vann bottenmötet mot Djurgården.

– Det är en riktigt bra känsla, säger Johan Ryno i C More.

Leksands IF

Inför omgången skiljde det fem poäng mellan tian Leksand och gästande bortalaget, nian Djurgården. Således en klassisk sexpoängsmatch där Djurgården hade chansen att skapa lite skönt andrum ner till streckkampen där Leksand och Brynäs kämpat vilt en längre tid.

Men trots att Marcus Högström satte 1-0 för Djurgården i slutet av första perioden så var det det jagande laget i tabellen som skulle avgå med alla tre poängen.

Ryno bakom vändningen

Det kan Leksand tacka sin kapten Johan Ryno för.

Vid 1-1 assisterade han Linus Hulström med en snygg sidledspassning. Knappt två minuter senare, återigen i powerplay, hittade Ryno Tomi Sallinen som satte ledningsmålet.

– Skönt att det lossnar i powerplay. Vi jobbar lite hårdare och har mer trafik mot mål och då går den in till slut, säger Ryno till C More om PP-fullträffarna.

Det matchavgörande 3-1-målet i mitten av tredje perioden satte lagkaptenen själv i en omställning på passning av Mattias Ritola. Matchen slutade 4-1 sedan Tomi Sallinen satt sitt andra för kvällen.

Därmed har Leksand bara två poäng upp till Djurgården samtidigt som man drygar ut till Brynäs under strecket.

– Det är en riktigt bra känsla, vi ska jobba match för match och försöka klättra så högt som möjligt i tabellen och nu är vi en bra bit på väg, säger Johan Ryno.