”Skulle behövas en målkamera”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-12-26

Frölunda-fansen: En domarskandal

Utomhusmatchen mellan Färjestad och Frölunda omöjliggjorde målkameror på arenan.

Något som spelarna blev påminda om vid två tveksamma situationer när Färjestad vann med 5-2.

– Det skulle behövas målkameror, säger Canal Plus expert Thomas Johansson.

Den första händelsen inträffade när halva matchen var spelad. Patrik Lundh sköt från nära håll men pucken rensades undan på mållinjen av Frölundas Pavel Skrbek. Den gången friade domaren.

”Ser ut som mål”

– Härifrån ser det faktiskt ut som mål. Man får en känsla av att bladet (på Skrbeks klubba) är väldigt långt inne i det läget, säger experten Thomas Johansson.

Vid Färjestads avslutande 5-2-mål var det dags igen. Dick Axelsson stod för en underbar dribbling och avslutade under målvakten. Målburen flyttade på sig i samma situation men den här gången tecknade domaren Sören Persson för mål.

– Det är en bra fråga hur den gick in men domaren pekade på mål så jag blev överlycklig, säger Axelsson.

Frölunda-fansen skanderade om en domarskandal och även här är experten Thomas Johansson tveksam.

– Det skulle återigen behövas en målkamera för att se om målburen hunnit flytta sig ur läge innan pucken passerar mållinjen. Nu är det domarna som gör den bedömningen, säger Johansson.

Genidrag av tränaren

Målet släckte definitivt Frölundas hopp om att få med sig några poäng från matchen. Gästerna tog visserligen ledningen genom Toni Koivisto men sedan handlade allt om hemmalaget efter ett genidrag från tränaren Tommy Samuelsson.

Han tog timeout 14:12 in i den andra perioden och tolv sekunder senare kom kvitteringen genom Dick Axelsson. Sedan trummade FBK på.

Pelle Prestberg gjorde 2-1 i slutet på den andra perioden och i tredje ökade Mattias Sjögren på efter bara 32 sekunder. Drygt två och en halv minut senare noterades även Marcus Paulsson för ett mål.

Nyförvärvet från Malmö Jesper Mattsson putsade sedan till siffrorna i sin första match för Frölunda innan Dick Axelsson stängde matchen med sitt vackra men omdiskuterade 5-2-mål.