Lämnar för rivalen – två dagar före premiären

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Bara två dagar innan SHL-premiären händer det saker fortfarande i trupperna.

Axel Ottosson lämnar Färjestad för ligarivalen Linköping.

– Det är trångt i laget och jag ser inte att jag kommer att få den speltid jag skulle vilja ha, säger den 23-årige centern.

Axel Ottosson kom till Färjestad från Björklöven inför förra säsongen.

Det blev elva poäng (två mål och nio assist) på 44 SHL-matcher.

– Det är en märklig bransch, men det vet man ju om. Man förstår ju de som står utanför om det känns konstigt ibland, säger Axel Ottosson.

I de 14 matcherna i SM-slutspelet blev det bara 4.03 i speltid i en av matcherna och på försäsongen har han inte fått förtroendet på centerpositionen.

– Jag gör det för min egen utvecklings skull. Jag får en möjlighet att göra ett omtag i Linköping och ser fram emot det, säger Axel Ottosson.

Linköping får en spelskicklig och avig center, i Björklöven säsongen 2017/2018 i hockeyallsvenskan blev det 43 poäng (17 mål och 26 assist) på 52 grundseriematcher.

Axel Ottosson har också spelat i SHL för Modo säsongerna 2015/2016 (49 matcher) och 2014/2015 (elva matcher).

”Passar oss perfekt”

Kontraktet med Linköping är skrivet över den kommande säsongen och han får precis som i Färjestad tröjnummer 18 på ryggen.

– Det är en spännande ung center, han har offensiva kvalitéer som han inte riktigt fick chansen att utnyttja i Färjestad och som vi hoppas få användning av i Linköping. Han är en bra skridskoåkare, aggressiv i sin spelstil och jobbar väldigt hårt – han kommer passa in perfekt i vårt sätt att spela hockey, säger Linköpings sportchef Niklas ”Pajen” Persson.

Sportbladets hockeykrönikör Hans Abrahamsson kommenterar på twitter: ”Förvånad att Linköping går för Axel Ottosson, när de nu tog in något. Breddcentrar har de väldigt gott om. Men förstärker känslan av ett oflashigt lagbygge – och den här säsongen behöver det inte vara fel.”

I premiäromgången på lördag den 14 september så spelar Linköping borta mot Djurgården och Färjestad hemma mot Örebro.

Se Jimmy Wixtröms sommarserie hemma hos NHL-svenskarna på Sportbladets youtube här! (finns även med engelska subtitles)

Publicerad:

LÄS VIDARE