Leende tjecken – missade drömläget

Uppdaterad 2011-03-13 | Publicerad 2011-03-12

Sevc missade drömläget

Martin Sevc kunde ha gett Färjestad 3-0 i matcher mot Brynäs.

Men 29-åringen missade det vidöppna målet i början på den tredje perioden och fick istället se Brynäs vända och vinna den tredje kvartsfinalen.

Sex minuter var spelade av den tredje perioden när jättechansen kom. Martin Sevc var helt sopren framför det vidöppna målet och skulle bara raka in pucken med en backhand.

Men pucken studsade upp och 29-åringen fick ingen riktigt träff. Istället släpade Färjestad-backen skottet vid sidan av målet.

Skrattade i båset

FBK-publiken satte glädjeskriket i halsen samtidigt som tjecken åkte mot båset med händerna för ansiktet. Väl där zoomade kameran sedan in en Sevc skrattandes av uppgivenhet. Några minuter senare fanns det dock inget skratt på tjeckens läppar längre.

Magnus Kahnberg hade då kvitterat och Jonathan Granström avgjort matchen med sitt 4-3 i förlängningen.