Mantas Armalis räddade tre poäng för Djurgården mot Malmö – igen.

C Mores expert Mike Helber tror han är redo att axla rollen som förstemålvakt.

– Tyvärr Micke Tellqvist, tiden som förstemålvakt i Djurgården är över, säger han.

Tellqvist och Armalis.

Mantas Armalis verkar trivas bra med matcher mot Malmö. Han höll årets första nolla när Djurgården hemmavann med 3-0 i början på oktober. När lagen mötes i Malmö i kväll fortsatte storspelet.

Medan Adam Ollas Mattsson och Patrick Thoresen nätade för Dif i första perioden stod Armalis emot relativt enkelt i hemmakassen, något han fortsatte att göra även under mellanakten.

Malmöiten avgjorde

En reducering fick Malmö visserligen in i med drygt nio minuter kvar. Men då var det en rejäl slumppuck som först tog i kortsargen och som sedan petades in via Armalis egna skridsko efter styrning från bakom mål av Mattias Persson.

Men några fler mål släppte Armalis inte in utan Djurgården kunde till slut vinna med 4-1 efter mål av ex-malmöiten Robin Alvarez och Markus Ljungh.

”Mantas förstemålvakt för många år”

Mantas Armalis var inför säsongen tilltänkt som back up till rutinerade Mikael Tellqvist men i takt med att skadebekymren blivit allt vanligare för Tellqvist har Armalis fått ta mer ansvar. Något C Mores expert Mike Helber tror kan bli bestående.

– Jag tror Mantas Armalis blir Djurgårdens målvakt för många år framöver. Tyvärr Micke Tellqvist, tiden som förstemålvakt i Djurgården är över, säger han.

Djurgårdens tre poäng innebär lika många steg upp i tabellen. Nu innehar laget sjätte och sista direktplatsen till slutspel.

– Jag tycker väl totalt sett över tre perioder är vi klart bättre, vi har matchen helt och håller och det känns som stabilt spel, säger Djurgårdstränaren Hans Särkijärvi.

Malmö har efter förlusten sju poäng upp från ingenmansland till play-in.