”Champagnen kan lagras hur länge som helst...”

Publicerad 2012-04-19

Brynäs har haft champagnen på kylning i fem dagar.

Men väntan har inte gjort den ont.

Tvärtom.

– Champagne är ett av få viner som klarar lagring hur jävla länge som helst, säger vinexperten Bengt Frithiofsson.

Sportbladets förstasida inför sjätte finalen.

Många var nog beredda att korka upp skumpan när Jakob Silfverberg fick straff senast Brynäs spelade i Läkerol Arena. Men den blev kvar på kylning både då och matchen efteråt i Skellefteå.

Men den långa väntan är ingen nackdel, tvärtom menar vinexperten och numera Let’s Dance-deltagaren Bengt Frithiofsson.

– Druvorna skördas tidigt och blir väldigt sura och mycket syra betyder att champagnen håller sig lugnt 10, 20 år. Jag har till och med druckit champagne som är över 150 år, säger han.

All skumpa klarar lagring, men det finns champagne och så finns det champagne.

– Dom Perignon är en jävla höjdare helt klart. Dompa duger! Den kostar 1199 kronor för en 75:a, det kan det väl vara värt om man vinner, säger Frithiofsson. 

Båda lagen kan alltså lägga ”dompan” på kylning. Om den inte korkas upp i år så är det

bara och lagra den till nästa slutspel...

Följ ämnen i artikeln