Ryan Lasch gjorde karriärens 100:e SHL-mål

Han är en av SHL:s bästa importer någonsin.

Under tisdagen fick Ryan Lasch fira sitt 100:e ligamål.

Amerikanen blev tungan på vågen i 6–4-segern mot Färjestad.

Hett rivalmöte och publikfest när Frölunda tog emot Färjestad under tisdagen.

Då klev göteborgarnas trollgubbe Ryan Lasch fram och levererade – sin vana trogen.

Efter att ha hamnat i tidigt underläge fick FHC chansen i power play. Lasch, som i vanliga fall brukar passa, drog till med ett skott istället. På sin egen retur höll han sig framme och petade in pucken bakom Dominik Furch.

Målet markerade en milstolpe för amerikanen som därmed gjorde sitt 100:e SHL-mål i karriären.

Han nöjde sig inte heller där. Efter 15 minuter höll han sig framme igen och skickade in ledningspucken för hemmalaget.

– Jag gillar mest att passa, men att få göra ett mål i dag var speciellt. Framför allt när fansen är tillbaka och så, säger han till C More.

”Vi blir så jäkla ängslig”

Motståndet dagen till ära var passande. Det var nämligen mot Färjestad som Lasch gjorde sitt första mål i SHL.

– Det var när jag spelade i Södertälje, för längesen, säger Lasch.

Frölundatalangen Theodor Niederbach ville inte vara sämre och svarade även han för dubbla mål i matchen. Färjestad orkade inte stå emot och siffrorna rann iväg. Efter att Ryan Lasch och Elmer Söderblom kommit i en flygande kontring kunde den sistnämna stöta in 5–2 innan mittakten var över.

– Vi blir så jäkla ängsliga, de gör i princip vad de vill och vi blir små. Ska vi inte ens vara först på tredje- eller fjärdepucken så blir det svårt, säger en irriterad Victor Ejdsell.

Värmlänningarna åt sig in i matchen i den tredje perioden och reducerade till 5–4, men det räckte inte hela vägen. Johan Sundström fastställde slutresultatet till 6–4 i öppen kasse.

Ryan Lasch och Elmer Söderblom firar mål.