Ljuv Muzik för Luleå borta mot Brynäs

Uppdaterad 2021-02-04 | Publicerad 2021-02-03

GÄVLE. Luleå hittade vinnarspåret igen till tonerna av musik. Eller åtminstone Muzik.

Unge Radek Muzik sköt sitt första SHL-mål i karriären när han gjorde viktiga 3–1 i segermatchen mot Brynäs.

– En skön lirare som tar för sig när han får chansen, säger assisterande tränaren Henrik Stridh.

Luleå kom till Gävle med bara en seger på de sex senaste matcherna, men vann med hela 5–1 mot ett Brynäs som nu radat upp fem raka förluster.

Brynäs hade skaffat sig kontakt i matchen sedan Daniel Mannberg reducerats till 1–2 i mittperioden, men då slog 19-årige Radek Muzik till. I sin 27:e match för Luleå svarade han för karriärens första mål på seniornivå.

Daniel Sondell sköt och framför mål styrde den tjeckiske JVM-forwarden in 3–1 för sitt Luleå. Ett resultat som stod sig perioden ut.

– Kul, han är skridskostark. En skön lirare som tar för sig när han får chansen, säger Henrik Stridh.

Och i tredje perioden var det Muziks center i ungdomskedjan Carl Mattsson som ökade på till 4–1.

– Den kedjan är nog den som skapar de längsta anfallen. De uppträder obekymrat, säger Stridh.

Två mål i powerplay

Brynäs drog på sig två ödesdigra utvisningar tidigt i den första perioden. Först Marcus Björk för en tripping, och bara 15 sekunder senare Linus Ölund för en puckout.

Luleå fick full utdelning då först Juhani Tyrväinen och sedan Filip Hållander gjorde mål innan Brynäs hann bli fulltaligt.

I Brynäs var comebackande Simon Bertilsson inblandad i en hel del i den första perioden. Bland annat två hårda tacklingar på Chris DeSousa och sedan Eddie Larsson.

Men överlag var tränaren Peter Andersson besviken:

– En tuff start, naturligtvis. Tuffa utvisningar, först en klubba runt skridsko där han ramlar och sedan en puck över sarg. Sedan blir deras 3–1-mål jäkligt tufft för oss, efter det tycker jag inte vi kommer tillbaka riktigt.

Andersson och Brynäs får chans till revansch redan i morgon då lagen möts igen, även den matchen spelas i Gävle.