Publikfavoritens mål räckte inte

Uppdaterad 2016-11-10 | Publicerad 2016-10-22

Sex mål, alla på hemmaplan. Brynäsfansen har fått en ny publikfavorit i Daniel Paille.

Nu räckte dock inte kanadensarens två mål mot Malmö – då det gästande Skånelaget tog sin femte bortaseger för säsongen när man på lördagskvällen vann med 5–3 i Gavlerinken.

Brynäs IF

Men lite hockeygodis bjöd Brynäsforwarden ändå hemmasupportrarna på.

Att hitta rätt bland importerna från andra sidan Atlanten är ett vågspel.

Har hittat rätt

Brynäs har definitivt hittat rätt i Daniel Paille som har stormtrivs i Gavlerinken från start.

Den tidigare Stanley Cupvinnaren har redan gjort sex mål, samtliga på hemmaplan.

Efter en assist i hemmapremiären mot Frölunda har 32-åringen nätat två gånger om hemma mot Luleå, mot Frölunda samt under lördagen mot serieledaren Malmö där det svängde rejält under de två första perioderna.

Lagen turades om att ta ledningen och Daniel Paille visade i mittenakten att han kan det här med prickskytte.

Med resten av lagkamraterna på höger sida av isen, höll sig Paille kvar till vänster.

När Nick Johnson skickade en puck över hela isen bort mot sin landsman tog Paille emot och pricksköt in kvitteringen till 2–2 via bortre stolpen, bakom ryggen på Christopher Nihlstorp så att pucken sedan kunde studsa tillbaka och in i målet.

Knappt fem minuter senare gav Paille Brynäs åter ledningen (3–2) då han i power play ännu en gång smög upp från vänster och styrde in ett skott från Pathrik Westerholm efter fint klapp-klappspel av lagkamraterna.

Men att kanadensaren återigen blev tvåmålsskytt på hemmaplan räckte alltså inte.

Avgjorde i tredje

En kvittering av Malmöforwarden Andreas Thuresson i slutet av andra gav 3–3 inför slutperioden.

Där drog gästerna snabbt ifrån med två mål inom tre minuter: först en styrning av Erik Forsell – som därmed också blev tvåmålsskytt – och sedan ett kyligt handledsskott som Robin Alvarez snärtade in och fastställde segersiffrorna med.