Djurgården besegrade Leksand med 5–2 i SHL-premiären den 22 september.

Därefter följde några minst sagt tunga veckor och förlusterna radades upp.

Efter det senaste landslagsuppehållet har laget dock tagit revansch och bland annat vunnit sina tre senaste hemmamatcher.

I den senaste bortamatchen, mot Malmö, nollade Djurgården sitt motstånd – men det räckte bara till två poäng.

En bortaseger vid full tid hade nämligen dröjt i 64 dagar.

Och i kväll spräcktes den sviten – ordentligt.

– Vi har varit starka hemma senaste tiden, men det är lika viktigt att ta poäng borta, säger Linus Hultström.

"Ett billigt mål"

Efter ett ynka mål på de senaste två bortamatcherna fick Djurgården rejäl utdelning mot Karlskrona i kväll.

Redan i den första perioden hade stockholmarna vänt hemmalagets tidiga ledningsmål till en 3–1-ledning.

Karlskrona reducerade i mittperioden men kort senare var Djurgården åter i en tvåmålsledning efter en märklig situation.

Lukas Vejdemo gick köksvägen och sköt ett skott som Johan ”Honken” Holmqvist enkelt kunde fånga. Men pucken ställde sig på högkant under Karlskronamålvakten, rullade mellan benskydden och in i målet utan hans vetskap.

Tellqvist skadad

I den tredje perioden ökade först Matt Anderson på till 5–2 efter passning av Daniel Brodin i två-mot-ett-läge innan Linus Hultström avlossade ett skott som styrdes på Emil Johansson och in i nät fram till 6–2.

Sedan klev Hultström in i handlingen igen och pricksköt 7–2 med ett handledsskott.

– Vi har jobbart oerhört hårt för att få utdelning. Nu kom den. Det är proppen ur i dag. Sju mål och framför allt mål i powerplay. Det känns jätteskönt och viktigt, säger Hultström.

Men storsegern, till slut 7–3, blev dyrköpt för Djurgården.

I slutet av matchen tvingades rutinerade målvakten Mikael Tellqvist utgå skadad.

– Men det ska inte vara någon fara. Det högg till lite, då ville han ta det säkra före det osäkra, säger tränaren Robert Ohlsson.

– En säkerhetsåtgärd bara, hälsar sedan Tellqvist via sms till Sportbladet.