Matchstraff och förlust för Växjö

Publicerad 2015-09-03

Kan ha gett bort gruppsegern efter förlusten

Växjö jagade kvittering efter att ha tappat allt mot Ingolstadt.

Då fick Robin Söderqvist matchstraff efter en huvudtackling och Lakers föll med 3-5.

Växjö jagade gruppsegern i CHL mot Ingolstadt och tog ledningen i den andra perioden genom Patrick Lundh. Hemmalaget kvitterade dock sju minuter senare. Växjö behövde inte mer än två minuter innan Cory Murphy gett laget ledningen igen.

Gjorde tre raka

Växjö hade koll på läget i två och en halv period.

Men sedan föll allt. Ingolstadt gjorde tre raka och gick ifrån till 4-2. Liam Reddox kvitterade med fyra och en halv minut kvar av matchen, men kort senare fick Robin Söderqvist matchstraff efter en huvudtackling.

I stället för 4-4 kunde Ingolstadt öka på till 5-3 i tom kasse.

Nu har Ingolstadt chansen att knipa gruppsegern om de vinner sin sista match.

”En stor match för oss”

I grupp C var HV71 pressat av danska Söderjyske. Hemmalaget tog ledningen i den andra perioden, men med tre minuter kvar kunde HV kvittera genom Jere Keralahti.

Segermålet kom i den tredje perioden när Mattias Tedenby satte 2-1 och HV är nu klara för nästa omgång.

– Det var en stor match för oss för om vi vinner är vi klara för nästa runda och förmodligen vinnare av gruppen så vi är väldigt glada, säger Tedenby i SVT.